На календарі 5 березня: вітер змінює напрямок за годинниковою стрілкою — до потепління, хоча і нестабільного

05.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.58, зайде о 18.1. Тривалість дня — 11 год. 13 хв.

* * *

Іменинники: Ярослав, Лев, Сидір.

 * * *

5 березня в історії України

1827 — народився Леонід Глібов, український поет, письменник, найвідоміший український байкар

1939 — Київському університету присвоєно ім’я Тараса Шевченка.

1950 — у бою загинув Роман Шухевич, генерал-хорунжий, головнокомандувач УПА, голова Секретаріату Української головної визвольної ради.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У райлікарні на Волині звільнили майже усіх стоматологів

В Іваничівській районній лікарні скоротили стоматологів через недофінансування. У штаті залишили тільки спеціалістів для обслуговування пільгових категорій населення і надання ургентної стоматологічної допомоги. Звільненим медикам запропоновано працювати на правах взяття кабінетів в оренду. Але для обслуговування пільгових категорій населення і надання ургентної стоматологічної допомоги в штаті відділення працюють відповідні спеціалісти.

* * *

Погода 5 березня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер західний, 7-12 м/с, температура повітря +8…+10. Вночі — мінлива хмарність, без істотних опадів, вітер західний, 5-10 м/с, +1…+3 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

5 березня вшановується пам’ять святого Лева Катанського. На цей день ще поширюється традиція не дивитись на зірки, що падають. Погода 5 березня достатньо мінлива: може бути як відлига, так і мороз. У давнину примітили: «якщо у цей день сніг тане, то довго не розтане». Саме 5 березня починається раннє руйнування стійкого сніжного покрову. Цей день успішний для посіву насіння на розсаду помідорів, баклажанів, перцю. Також вважається, що коли вітер змінює напрямок за годинниковою стрілкою — до потепління, хоча і нестабільного.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*