На календарі 4 лютого: сонце опівдні — весна буде ранньою

04.02.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.55, зайде о 17.20. Тривалість дня — 9 год. 25 хв.

* * *

Іменинники: Тимофій, Петро, Юрій, Іван.

* * *

4 лютого в історії України

1944 — Іван Кожедуб, льотчик-ас Червоної армії, першим отримав звання Героя Радянського Союзу. Загалом уродженець Глухівського району Чернігівщини зіб’є 64 німецькі літаки і стане тричі Героєм

1945 — у Лівадії, що в Криму, відкрилася Ялтинська конференція на якій обговорювалися питання завершення Другої світової війни та облаштування повоєнного ладу у світі.

1968 — помер поет Євген Маланюк

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

У Згоранах змагалися любителі підльодного лову риби

За умовами відкритого чемпіонату Любомльського району з підльодного лову риби, командам, які складалися з 2-3 учасників, належало упіймати якомога більше риби. При цьому враховувалася не маса улову, а кількість рибин. Саме за цими показниками визначали кращих у командному та індивідуальному заліках. Були й інші номінації. Загалом у змаганнях взяли участь 16 команд.

Після трьох годин лову судді підвели підсумки та вручили призи — різноманітну рибальську амуніцію та приладдя.

* * *

Погода 4 лютого

Хмарно з проясненнями. Вночі невеликий дощ з мокрим снігом, вдень часом дощ. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень 2-7º тепла у Луцьку вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 4-6º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

4 лютого відзначається день пам’яті апостола Тимофія. У минулі часи цей день був оплотом заметілі, хурделиці та морозу: «Це не диво, що Афанасій-ломоніс (31 січня) морозив ніс, а ти почекай тимофіївських морозів». Саме мороз визначав майбутню погоду. Якщо спітніли віконниці та рами, слід чекати потепління. Якщо «сніжні візерунки» підіймаються угору склом — морозу тривати, а якщо похилилися — на відлигу. Також вірили, коли опівдні на Тимофія світить сонце — весна буде ранньою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*