На календарі 4 червня: сильні роси — до хорошого врожаю

04.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.11, зайде о 21.32. Тривалість дня — 16 год. 21  хв.

* * *

Іменинники: Софія, Дмитро, Іван, Володимир, Василь, Павло.

* * *

4 червня в історії України

1500 — Київ, згідно з Магдебурзьким правом, звільнений від усіх торгових мит.

1874 — у Львові відбулися перші загальні збори Наукового Товариства імені Шевченка — першої суспільної установи в українській історії, що сповідувала Шевченкові ідеї служіння Україні.

1991 — Верховна Рада УРСР ухвалила закон “Про арбітражний суд”.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

На Волині від початку 2019 року зібрали вже понад 3 мільйони податку

Упродовж січня-травня 2019 року на Волині зібрано 3 мільярди 329 мільйонів гривень податкових надходжень, які адмініструють органи Державної фіскальної служби, що  перевищує минулорічні показники на 23,6 відсотка.

Це на 635,3 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Загалом майже на чверть більше коштів до бюджетів усіх рівнів – тенденція сплати податкових платежів, що сформувалася в області з початку фінансового року завдяки відповідальній позиції платників.

* * *

Погода 4 червня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер південно-західний, 7-12 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

4 червня відзначається день пам’яті мученика Василиска. Цей день у давні часи вважався солов’їним днем. Наші пращури ходили слухати спів солов’я, вважали, що “хороший ранок зі співу птахів розпочинається”. Якщо на Василиска соловейко співає всю ніч, то день погожий буде. А якщо у цей день добре пахне жимолостю — на дощ. 4 червня наші пращури слідкували за комахами: якщо масово з’являлись павуки і ґедзі — до урожаю огірків. На хороший урожай вказували і сильні роси.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*