На календарі 4 березня: день сонячний — рік буде родючим

04.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.00, зайде о 18.10 Тривалість дня — 11 год. 10 хв.

* * *

Іменинники: Макар, Богдан, Максим.

 * * *

4 березня в історії України

1870 — народився Євген Патон, український академік, фахівець у галузі електрозварювання і мостобудування, творець Інституту електрозварювання, автор мосту Патона в Києві.

1949 — народився Володимир Івасюк, український композитор, поет.

1989 — створено українське товариство “Меморіал”.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У Згоранах змагалися любителі підльодного лову риби (ФОТО)

На березі Великого Згоранського озера 4 березня проводився відкритий чемпіонат Любомльського району з підльодного лову риби. Це традиційні змагання, які на теренах Любомльщини проводяться кожного року.

За умовами змагань, командам, які складалися з 2-3 учасників, належить упіймати якомога більше риби. При цьому враховується не маса улову, а кількість рибин. Саме за цими показниками визначають кращих у командному та індивідуальному заліках.

* * *

Погода 4 березня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність без істотних опадів, вітер західний, 7-12 м/с, температура повітря +10…+12. Вночі — можливий дощ, вітер південно-західний, 7-12 м/с, +4…+6 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

4 березня відзначається день пам’яті святителів Архипа, Филимона і його дружини Апфії. У давнину цей день називався Ман’як. Здавна існує переказ, що у цей день не слід дивитись на зірки, що падають, оскільки це погана прикмета. Якщо «на Федота сніжний замет — до пізньої трави». Якщо у цей день у лісі зустріти білого зайця — сніг обов’язково ще випаде. А якщо пощастить побачити чайку у небі, значить лід скоро розтане. Часто у цей день посилюється вітер. Також в народі вважається, що воли 4 березня сонячний день віщує, що рік буде родючим.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*