На календарі 4 березня: день дощовий — рік не буде врожайним

04.03.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.00, зайде о 18.10 Тривалість дня — 11 год. 10 хв.

* * *

Іменинники: Макар, Богдан, Максим.

* * *

4 березня в історії України

1870 — народився Євген Патон, український академік, фахівець у галузі електрозварювання і мостобудування, творець Інституту електрозварювання, автор мосту Патона в Києві.

1949 — народився Володимир Івасюк, український композитор, поет.

1989 — створено українське товариство «Меморіал».

* * *

Про це писав «Кордон» рік тому

Команда ТМО — чемпіон Любомльщини з фут залу

Сезон 2018-2019 років виявився, насамперед, особливим тим, що до останньої хвилини останнього матчу не було відомо, якою ж буде розстановка сил у призовій трійці.

Справжнім фінальним акордом та окрасою турніру став матч за участю лідерів — команд ТМО та Любомля, який завершився перемогою команди ТМО з рахунком 6:5, яка й стала чемпіоном. Звання срібних і бронзових призерів дісталися відповідно командам Згоран і Любомля.

В індивідуальних номінаціях кращим голкіпером визнано Ігоря Мелюха (Згорани), захисником — Миколу Маляса (Любомль), найкращим бомбардиром і форвардом став Сергій Ковальчук (ТМО), а кращим гравцем турніру визнали Миколу Абрамчука (ТМО).

* * *

Погода 4 березня

Хмарно з проясненням. Дощ. Вночі та вранці місцями туман. Вiтер пiвнiчно-захiдний, 5-10м/с. Температура вночi 2-7° тепла, вдень 5-10° тепла. у Луцьк вночi 5-7° тепла, вдень 8-10° тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

4 березня відзначається день пам’яті святителів Архипа, Филимона і його дружини Апфії. У давнину цей день називався Ман’як. Здавна існує переказ, що у цей день не слід дивитись на зірки, що падають, оскільки це погана прикмета. Якщо «на Федота сніжний замет — до пізньої трави». Якщо у цей день у лісі зустріти білого зайця — сніг обов’язково ще випаде. А якщо пощастить побачити чайку у небі, значить лід скоро розтане. Часто у цей день посилюється вітер. Також в народі вважається, що воли 4 березня сонячний день віщує, що рік буде родючим.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*