На календарі 31 жовтня: відсьогодні світловий день значно скорочуватиметься

31.10.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.16 год., зайде о 16.58. Тривалість дня — 9 год. 42 хв.

* * *

Іменинники: Йосип, Юлій, Лука, Семен, Федір

* * *

31 жовтня в історії України

1853 — народився Микола Кибальчич, український народник, винахідник, організатор друкарень і динамітної майстерні, учасник замахів на Олександра II. У 1881 році в ув’язненні розробив проект реактивного літального апарата.

1961 — на сході Дніпропетровська (тепер — м. Дніпро) стала до ладу найбільша у тодішньому СРСР теплова електростанція — Придніпровська ГРЕС.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Чи зникнуть на “Ягодині” кілометрові черги

Ті, кому доводилося бувати на цьому міжнародному пункті пропуску, добре знають його найбільший недолік — ​величезний потік вантажівок.

Тому облаштування двох терміналів для вантажних автомобілів — ​експортного та імпортного — ​якраз на часі. Зголосилося цим зайнятися ТзОВ “Комплекс “Ягодин”, яке і взялося впорядковувати територію площею 5 гектарів (а вся вона — ​понад 11). Згідно з планом це дасть змогу зменшувати черги на 300 вантажівок, які зможуть розміщуватися на спеціально обладнаних територіях.

* * *

Погода 31 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер західний, 3-8 м/с, температура повітря +4…+6. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 3-8 м/с, 0…-2 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

31 жовтня вшановується пам’ять святого апостола і євангеліста Луки. З цього дня світловий день значно скорочується. Наші пращури 31 жовтня заглядали у криниці, щоб дізнатись погоду в найближчий час: перед морозом вода у криницях і річках піднімається, перед дощем — опускається.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*