На календарі 31 січня: пурпуровий захід сонця — снігопад, мороз і вітер на ранок

31.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.01, зайде о 17.12. Тривалість дня — 9 год. 11 хв.

* * *

Іменинники: Ксенія, Марко, Дмитро.

* * *

31 січня в історії України

1918 — вийшла постанова Раднаркому про запровадження в країні (в т.ч. на території сучасної України) західноєвропейського — григоріанського — календаря, згідно з яким після 31 січня відразу настало 14 лютого.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Представники спорту Любомльщини — серед кращих

За результатами виступів спортсменів Волинської області у 2018 році у  когорті кращих на Волині є й представники Любомльщини. Зокрема, до десятки кращих спортсменів з олімпійських видів спорту потрапила дзюдоїстка Дарина Ляшук, а її наставник Олександр Сікорський увійшов до п’ятірки кращих тренерів з олімпійських видів.

* * *

Погода 31 січня

Хмарна погода з проясненнями. Часом дощ та мокрий сніг. Вранці на дорогах подекуди ожеледиця. Вiтер захiдний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночi від 1º морозу до 4º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

31 січня вшановується пам’ять святителя Афанасія і Кирила. Цей день називали “Панас Ломиніс”, оскільки стояли люті Афанасієві морози: “Ломоніс морозить ніс”, “Прийшов Панас Ломоніс — бережи щоки та ніс”. Якщо цього дня був пурпуровий захід сонця, то на ранок очікували великого снігопаду, морозу і вітру. Погоду передбачали і ворони: якщо вони летіли зграями, слід було готуватись до сильних морозів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*