На календарі 31 липня: “липень був спекотним — зима буде морозною”

31.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.47, зайде о 21.13. Тривалість дня — 15 год. 26  хв.

* * *

Іменинники: Іван, Ольга, Панас, Степан.

* * *

31 липня в історії України

1919 — Київ було зайнято Добровольчою армією Денікіна.

1994 — українець Сергій Бубка стрибнув на 6,14 м, встановивши світовий рекорд у стрибках із жердиною.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Світязь: відпочивальниця поцупила дерев’яний брусок з пляжу 

“Будуємо Європу”– під такою назвою користувач Александр Николаевич розмістив на Youtube аматорське відео зі Світязя. В сюжеті видно, як відпочивальниця, перебуваючи на пляжі, а саме на майданчику, де будується новий рятувальний пост, піднімає з землі дерев’яний брусок, загортає його в рушник чи тканину і, оглядаючись, чи ніхто не бачить, прямує з ним до дороги.

Переходить через дорогу, ховає брусок в автомобіль і повертається назад. Жінку не зупинили ні білий день надворі, ні велика кількість людей на пляжі. Єдине, що вона не врахувала, – це камери відеоспостереження і небайдужі люди, які відслідкували весь ганебний шлях крадійки.

* * *

Погода 31 липня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північний, 3-5 м/с, +11…+13 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

31 липня вшановується пам’ять Івана Багатостраждального. У давнину в цей час топили бані, парили віники з трав і квітів, щоб змити з себе втому після жнив. У народі говорили: “Хоча в липні й душно, й спекотно, але прощатись з ним шкода”. За народною прикметою, якщо липень був спекотний, зима буде морозною.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*