На календарі 30 червня: події, факти, прогнози

30.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.11, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 32  хв.

* * *

Іменинники: Микита, Йосип, Кирило.

* * *

30 червня в історії України

1907 — народився політичний і військовий діяч Роман Шухевич

1941 — у Львові проголошено Акт відновлення державності України.

1991 — у Сімферополі закінчилася перша сесія курултаю кримських татар, на котрій було сформовано Меджліс кримськотатарського народу.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

В пункті пропуску “Ягодин” виявили викрадений в Німеччині автомобіль

В пункті пропуску «Ягодин» затримали авто польської реєстрації, викрадене в Німеччині.

63-річний громадянин України на автомобілі «Форд» польської реєстрації повертався в Україну з Польщі. Але в пункті пропуску «Ягодин» він дізнався, що автомобіль виявився викраденим.

За VIN-кодом прикордонники Луцького загону встановили, що з травня 2019 року ця автівка знаходиться в міжнародній базі Інтерполу. Її розшукують правоохоронні органи Німеччини.

За цим фактом повідомили компетентні правоохоронні органи, а транспортний засіб 2009 року випуску передали співробітникам Національної поліції України.

* * *

Погода 30 червня

Мінлива хмарність. Вночі та вранці значний дощ, гроза, місцями град. Вдень без істотних опадів. Вітер західний, 7-12 м/с, вночі та вранці місцями шквали 15-20 м/с. Температура вночі 13-18º, вдень 21-26º.

* * *

Народний прогноз погоди

30 червня вшановується пам’ять священномучеників Мануїла і Ісмаїла. У минулі часи говорили: “На Мануїла сонце застоюється (уповільнюється в зеніті)”. Цю народну прикмету підтверджують дані астрономів: дійсно, до цього часу Земля знижує швидкість руху навколо Сонця. На нічному небі у цей час можна побачити блискавиці. Наші предки у цей день прислуховувались до дерев: якщо сосна звенить, а дуб — стогне, значить бурі не обминути. А ще в народі кажуть: “Якщо на Мануїла погода дощова, то зима буде сніжною”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*