На календарі 3 жовтня: у цей день за вітром пращури визначали погоду

03.10.2019 / Новини

На календарі 3 жовтня: вітер з півночі — близько холоднеча; південний — до тепла; західний — до дощів, східний — до ясної погоди

Сьогодні Сонце зійде о 7.01, зайде о 18.32. Тривалість дня — 11 год. 31  хв.

* * *

Іменинники: Олег, Михайло, Федір, Денис, Олександр, Тетяна.

* * *

3 жовтня в історії України

1078 — під Черніговом у битві проти князя Олега Святославовича загинув Ізяслав Ярославич, великий князь Київський (із 1054 р. з перервами), старший син Ярослава Мудрого.

1812 — у Криму закладено Нікітський ботанічний сад.

1925 — відкрито Харківський державний театр опери та балету.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У Любомлі урочисто відкрили фітнес-клуб

Цими днями у Любомлі гостинно відчинив перед відвідувачами двері фітнес-клуб “Gold Gym”.

Просторе, гарно і зі смаком оздоблене сучасними будматеріалами приміщення, великий вибір спортивного інвентарю, зручні, обладнані шафками для одягу, душовими кабінами і санвузлами роздягальні і найголовніше — привітний персонал й тренерський колектив — усе це покликане привабити сюди людей, для яких здоровий спосіб життя вже давно є доброю звичкою. Одночасно у клубі може цілком комфортно займатися 35-40 відвідувачів. Робити це можна як самостійно, так і під керівництвом тренера.

* * *

Погода 3 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +12…+14. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

3 жовтня відзначається день святого Євстафія Плакиди. У народі його ще називали Астафій Вітряк або вітри Астафія. День, як правило, бував вітряний, і за вітром визначали погоду: якщо північний — близько холоднеча; південний — до тепла; західний — до скорих дощів, а східний — до ясної погоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*