На календарі 3 січня: яка погода — такий і вересень

03.01.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.27, зайде о 16.29. Тривалість дня — 8 год. 02 хв.

Повний Місяць 2 січня, захід — 9.18 схід — 18.28.

* * *

Іменинники: Петро, Прокіп, Уляна.

* * *

3 січня в історії України

1895 — народився Борис Лятошинський, український композитор.

1919 — у Києві Українська Національна Рада Західноукраїнської Народної Республіки схвалила постанову про возз’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Школи Вишнівської ОТГ отримали фінансову автономію

На сесії Вишнівської ОТГ було  затверджено нові статути загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів у новій редакції. Головна зміна полягає в тому, що  освітянські заклади отримали фінансову автономію: виділеними їм з місцевого бюджету коштами вони розпоряджатимуться самостійно. Така практика на теренах Любомльського району запроваджується вперше, окрім того, Вишнівська ОТГ у цій новації — одна з перших в області.

* * *

Погода 3 січня

На сьогодні синоптики прогнозують сніг, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря -1…-3. Вночі — можливий сніг, вітер північно-західний, 5-10 м/с, -5…-7 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

3 січня Земля знаходиться в перигелії, тобто вона розташовується на найменшій відстані від Сонця. Наші предки помітили, який день 3 січня, таким буде і вересень. Червоне сонце на сході віщує заметіль. Якщо цього дня багато снігу, то можна очікувати хороший урожай хліба, а якщо сніг не вкриє землю, то врожай у цьому році буде бідним. Ще в народі вважається, що за погодою цього дня визначають, яким буде вересень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*