На календарі 3 липня: події, факти, погода, народний прогноз

03.07.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.13, зайде о 21.42. Тривалість дня — 16 год. 29  хв.

* * *

Іменинники: Гліб, Мефодій, Інна, Андрій, Василь, Іван.

* * *

3 липня в історії України

1885 — українські емігранти створили у США перше товариство взаємодопомоги “Братство святого Миколая”

1922 — епідемія холери в Миколаєві: за добу зареєстровано 150 випадків захворювання

1991 — Верховна Рада УРСР ухвалила закони України “Про всеукраїнський та місцевий референдуми” та “Про індексацію грошових доходів населення”

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Куди йдуть гроші, зібрані з туристів на постах Шацького нацпарку

Торік 4 по 30 червня на екологічних постах було зібрано понад 190 тисяч гривень. Їх витратили на встановлення та обслуговування біотуалетів, а також на вивіз сміття.

Впродовж літнього відпочинкового періоду на території парку функціонують два екологічні пости: Венське» та «Медик», на яких згідно ст. 47 Закону України «Про природно-заповідний фонд» встановлена плата за відвідування території парку, – інформує прес-служба Шацького НПП.

Така плата є дуже важливою, насамперед, для збереження необхідних санітарних норм та розвитку інфраструктури парку.

* * *

Погода 3 липня

Мінлива хмарність. Короткочасний дощ, місцями значний, гроза, вдень подекуди град. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, вдень місцями шквали, 15-20 м/с. Температура вночі 13-18º, вдень 22-27º у Луцьку вночі 15-17º, вдень 24-26º.

* * *

Народний прогноз погоди

3 липня вшановується пам’ять священномученика Мефодія, єпископа Патарського. У народі цей день називали Павутинним, тому що погоду “прогнозував” павук. Якщо в цей день він не розкидає павутину — буде дощ або буря. А якщо знову плете павутину — зміна погоди на краще. Дуже часто цей день буває дощовим, з грозою. Дощ у цей день міг передбачати не лише павук. Якщо мурахи ховаються в купу — можна очікувати на сильний вітер, дощ, грозу: жаби в траву виповзають — також слід чекати на дощ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*