На календарі 3 липня: павук ніде не плете павутину — буде дощ або буря

03.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.13, зайде о 21.42. Тривалість дня — 16 год. 29  хв.

* * *

Іменинники: Гліб, Мефодій, Інна, Андрій, Василь, Іван.

* * *

3 липня в історії України

1885 — українські емігранти створили у США перше товариство взаємодопомоги “Братство святого Миколая”

1922 — епідемія холери в Миколаєві: за добу зареєстровано 150 випадків захворювання

1991 — Верховна Рада УРСР ухвалила закони України “Про всеукраїнський та місцевий референдуми” та “Про індексацію грошових доходів населення”

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Волинь “пасе задніх” у рейтингу зарплат в Україні

Державна служба статистики України оприлюднила інформацію про розміри заробітних плат в Україні.

Так, у Волинській області заробітна плата штатних працівників у травні 2018 року становила 7146 грн. Порівняно з іншими областями та містом Киїів, Волинь опинилася на 18 місці. При тому по Україні середній показник – 8725 грн. Найбільше заробили працівники з Києва – 13286 грн. А найменше у Чернівецькій області – 6775 грн.

У цьому ж місяці працівники у сфері виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів заробили найбільше – 15426 грн. Трохи менше заробили працівники добувної промисловості і розроблення кар’єрів – 12335 грн.

* * *

Погода 3 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +24…+26. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

3 липня вшановується пам’ять священномученика Мефодія, єпископа Патарського. У народі цей день називали Павутинним, тому що погоду “прогнозував” павук. Якщо в цей день він не розкидає павутину — буде дощ або буря. А якщо знову плете павутину — зміна погоди на краще. Дуже часто цей день буває дощовим, з грозою. Дощ у цей день міг передбачати не лише павук. Якщо мурахи ховаються в купу — можна очікувати на сильний вітер, дощ, грозу: жаби в траву виповзають — також слід чекати на дощ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*