На календарі 3 грудня: випав сніг — рівно через півроку бути дощеві

03.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.09, зайде о 16.18. Тривалість дня — 8 год. 09 хв.

* * *

Іменинники: Анатолій, Іван, Григорій, Остап, Йосип

* * *

3 грудня в історії України

1722 — народився Григорій Сковорода, мандрівний філософ та поет;

2004 — Верховний суд України ухвалив рішення, згідно з яким результати виборів президента 21 листопада 2004 року визнано сфальсифікованими.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Через протести “євробляхарів” Волинь втратила 30 мільйонів на дороги

За 4 дні блокування митниці власниками авто на єврономерах Волинь недоотримала приблизно 30 мільйонів гривень на ремонти доріг. Про це в мережі Facebook написав заступник голови Волинської ОДА Денис П’ятигорець.

Як відомо, шомісяця Волинська область в межах “митного експерименту” отримує гроші на ремонти доріг. Тобто в разі перевиконання планових показників митниця з цих надлишків спрямовує гроші на ремонт волинських доріг.

* * *

Погода 3 грудня

Хмарно з проясненнями. Вночі сніг, вдень невеликий сніг, мокрий сніг, слабка хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 1-6º морозу, вдень від 2º морозу до 3º тепла,у Луцьку вночі 2-4º морозу, вдень від 1º морозу до 1º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

3 грудня вшановується пам’ять святителя Прокла. Особливою проблемою у минулі часи були дороги, оскільки суха осіння погода вже закінчилась, а санний шлях ще не налагодився, говорили: «Матінка зима ще снігом дороги не припекла», «Не чекай цього дня від дороги пуття». За погодою 3 грудня наші пращури передвіщали погоду на 3 червня — якщо піде сніг, то через півроку буде дощ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*