На календарі 29 травня: зацвіла на Федора горобина — погода буде теплою

29.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.16, зайде о 21.26. Тривалість дня — 16 год. 10 хв.

* * *

Іменинники: Олександр, Аркадій, Георгій, Микола, Петро.

* * *

29 травня в історії України

1965 — у Києві відкрито Палац піонерів та школярів.
1972 — перший візит глави США до Української РСР. У Києві з дводенним візитом — на завершення першої поїздки до СРСР — перебував президент Сполучених Штатів Річард Ніксон із дружиною

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Українських заробітчан все ще чекають у Польщі

Роботодавці Польщі серйозно стурбовані тим, що дефіцит робочих рук у країні останнім часом тільки посилюється, у той час як потреба у працівниках постійно зростає. Про це розповіла порталу sadyogrody.pl. Гражина Тжипйот, керівник Департаменту демографії та економічної статистики в економічному університеті м. Катовіце, пише UBR.

За словами експерта, саме українці зараз є найбільш затребуваними серед роботодавців Польщі, однак повністю задовольнити потребу в робочих руках за рахунок працівників з України все ж таки не вдасться.

* * *

Погода 29 травня

На сьогодні синоптики прогнозують дощі, вітер південний, 7-12 м/с, температура повітря +19…+21. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

29 травня вшановується пам’ять преподобного Феодора Освященного, який прославився святістю життя і великим даром чудотворіння. У народі його називали Федір Житник, оскільки 29 травня було останнім строком для посіву ярових. Якщо на Федора зацвіла горобина, значить погода буде теплою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*