На календарі 29 серпня: журавлі відлетіли — Покрова буде з морозом

29.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.07, зайде о 19.49. Тривалість дня — 13 год. 42  хв.

* * *

Іменинники: Демид, Яким, Борис.

* * *

29 серпня в історії України

1906 — народився Іван Білодід, український мовознавець, педагог, академік.

1990 — у Києві перед будинком Ради Міністрів УРСР почалося ланцюгове голодування, яке організувало Всеукраїнське православне братство Ап. Андрія Первозванного. Його учасники вимагали: надати візу на в’їзд в Україну Патріарху УАПЦ Мстиславу; повної реабілітації Української автокефальної православної церкви та її реєстрації; передачі УАПЦ Софійського собору, митрополичих палат, Печерської лаври та інших святинь

1992 — відбулося перепоховання мощів патріарха Йосипа Сліпого у храмі Святого Юра у Львові.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У краєзнавчому музеї Любомля відкрили виставку Володимира Філіпчука

У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки виробів коренепластики, журналіста, письменника Володимира Філіпчука “Дивися в корінь”. Загалом на виставці представлено 60 робіт автора.

Його вироби з коріння та гілок демонструвались на персональних виставках у Волинському краєзнавчому музеї, Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, Волинському обласному науково-методичному центрі культури,Культурно-археологічному центрі “Пересопниця”, Шацькому лісовому коледжі, Любомльському краєзнавчому музеї.

* * *

Погода 29 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують ясну погоду без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +29…+31. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +14…+16 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

29 серпня відзначається свято Спаса Нерукотворного. Наші пращури говорили: “Третій Спас — хліба припас”, оскільки до цього дня вже збирали новий врожай. У минулі часи помітили, якщо у цей день буде заморозок — осінь тривалою буде. А якщо журавель відлетить до третього Спаса, то на Покров (14 жовтня) буде морозно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*