На календарі 28 травня: багряний схід сонця — літо буде спекотним

28.05.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.17, зайде о 21.25. Тривалість дня — 16 год. 08  хв.

* * *

Іменинники: Дмитро, Анастасія, Макар.

* * *

28 травня в історії України

1763 — у Києві відкрита перша школа, де навчали живопису

1916 — помер Іван Франко, український письменник, поет, учений, громадський діяч

1965 —на базі Донецької філії Харківського державного університету ім. Горького утворено Донецький державний університет.

1997 — у Києві підписано пакет документів щодо розподілу Чорноморського флоту

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Сім’я з Любомля 40 років заробляє вирощуванням розсади

Окрім досвідчених овочівників – подружжя Надії та Петра Литвинюків, які започаткували такий сімейний бізнес, до роботи залучені й їхні дочки, зяті та навіть внучки.

Надія зростала в сім’ї, де було чотири дочки, зараз розлетілися всі, звили свої гніздечка. Найстарша Галина в Чернігівській області, молодша Світлана у Хворостові, найменша Валентина залишилася в селищі Головне, на батьківському обійсті. Тож є з ким відвести душу, поділитися сокровенним, хоча нечастими є такі зустрічі.

* * *

Погода 28 травня

Мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-10º тепла, вдень 15-20º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

28 травня відзначається день пам’яті Пахомія Великого, який мав дар чудотворця і зцілював від недуг. У народі цей день називали Пахомієм Теплим, або Пахомієм Бокогрієм: “Прийшов Пахом — запахло теплом”. Як правило, цей день завжди буває теплим і вказує на те, що літо, яке наступає, теж буде теплим. Також в народі кажуть: “Багряний схід сонця на Пахома — літо буде жарке”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*