На календарі 28 листопада: якщо похмуро — буде мокрий травень

28.11.2019 / Новини

На календарі 28 листопада: багато снігу — врожайний рік, похмуро — мокрий травень

Сьогодні сонце зійде о 8.02, зайде о 16.21. Тривалість дня — 8 год. 19 хв.

* * *

Іменинники: Дарина, Дарія, Варвара, Дмитро, Гурій, Пилип

* * *

28 листопада в історії України

1654 — почалася героїчна оборона козацької фортеці Буша (на Поділлі) від польських військ. 30 листопада оборонці підірвали себе разом із фортецею;

2000 — початок касетного скандалу в Україні. Нардеп від Соцпартії Олександр Мороз у парламенті оприлюднив аудіозаписи розмов, зроблених у кабінеті президента Леоніда Кучми, стосовно вбивства Георгія Гонгадзе;

2006 — Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 років актом геноциду українського народу.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

На Волині викрили 12 підпільних заправок

На Волині підрозділами податкової поліції з початку року виявлено та припинено діяльність 12 підпільних автозаправок, а з незаконного обігу вилучено понад 73200 літрів різних видів пального та мастила. Вартість вилученого пального, що реалізовувалися з порушенням вимог чинного законодавства, – понад 2,2 мільйона гривень.

* * *

Погода 28 листопада

Хмарно з проясненнями. Невеликий дощ. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південний, 5-10 м/с Температура вночі від 1º морозу до 4º тепла, вдень 5-10º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

28 листопада вшановується пам’ять сповідників Гурія, Самона і Авива. У народі цей день називали Гур’євим, і відзначали: «Сніг, що випав на Гурія, аж до весни не розтане». Ще казали: «На Гуріїв день зима з коня злізає, встає на ноги, кує сиві морози, стелить річками, озерами крижані мости, сипле з одного рукава сніг, а з іншого — іній». Багато снігу цього дня передвіщає врожайний рік, а похмура погода — мокрий травень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*