На календарі 27 вересня: “Воздвиження осінь назустріч зимі рухає”

27.09.2019 / Новини

На календарі 27 вересня: “Воздвиження осінь назустріч зимі рухає”

Сьогодні Сонце зійде о 7.17, зайде о 19.11. Тривалість дня — 11 год. 54  хв.

* * *

Іменинники: Іван, Макар, Гнат.

* * *

27 вересня в історії України

1885 — у Харкові відкрито Південноросійський технологічний інститут — перший в Україні і Росії вищий технічний навчальний заклад.

1977 — пущена в дію перша атомна електростанція України — Чорнобильська АЕС.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Україна опинилась на останніх позиціях у списку економічно вільних країн Європи

Україна посіла ледь не останнє місце у списку найменш економічно вільних країн Європи. Так, Україна опинилась на 134 місці зі 162 країн світу в індексі економічної свободи. Про це мовиться у щорічному звіті Economic Freedom of the World, підготованому Fraser Institute.

Так, за рік Україна піднялася у рейтингу зі 149 місця на 134, проте надалі входить до переліку країн світу з найменшим рівнем економічної свободи. Найвищий рівень економічної свободи у світі мають Гонконг, Сінгапур, Нова Зеландія та Швейцарія. До 10 найбільш економічно вільних держав також потрапили Грузія, США та Великобританія.

* * *

Погода 27 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +15…+17. Вночі — можливий дощ, вітер південний, 5-10 м/с, +9…+11 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

27 вересня відзначається свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. У народі цей день називався Треті осенини або Здвиження (врожай до цього дня має бути “здвинутим” у погріб). Якщо 27 вересня дує північний вітер, то літо буде теплим. У народі говорили: “Воздвиження осінь назустріч зимі рухає”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*