На календарі 27 травня: день холодний, то й літо буде таким же

27.05.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.17, зайде о 21.24. Тривалість дня — 16 год. 07  хв.

* * *

Іменинники: Максим, Микита, Олександр, Іван, Макар, Марко.

* * *

27 травня в історії України

1753 — завершено будівництво Андріївської церкви в Києві — перлини світової архітектури, зведеної в стилі бароко за проектом архітектора Бартоломео Растреллі.

1859 — народився Панас Саксаганський, український актор, режисер і драматург, засновник Народного театру в Києві.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Вишнівчанки стали володарками титулів “Волинської Княжної – 2019”

Представниці Вишнівської ОТГ підкорили сцену Луцького замку і професійне журі фестивалю “Волинська Княжна – 2019”.

Дівчата вміло втілили образ “Феї Луцького Замку” та “Волинської княжної” в неймовірно красивих костюмах. Вони показали на найвищому рівні свої здібності в декламуванні віршів, чарівному співі і задушевній грі на бандурі.

Молодша учасниця Божена Федончук стала володаркою титулу “Міс Фея Луцького Замку” і одержала корону з рук переможниці фестивалю 2017 року, грамоту за перемогу в номінації «Фея Луцького Замку» в конкурсі «Волинська княжна -2019».

Інша представниця Вишнівської громади Ірина Зінчук здобула титул “Першої Віце-княжної Волині-2019”, отримала грамоту та іменну статуетку.

* * *

Погода 27 травня

Мінлива хмарність. Вночі без істотних, вдень короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-10º тепла, вдень 14-19º тепла. у Луцьку вночі 7-9º тепла, вдень 16-18º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

27 травня вшановується пам’ять святого мученика Ісидора. В давні часи цього дня очікували, як закінчення будь-яких холодів: “На Ісидора відійдуть усі сивери (холода)”. Але якщо день видавався все-таки холодним, то варто було очікувати такого ж літа: “На Сидора сиверко (північний вітер), і все літо таке”. В день Ісидора прилітають ластівки, приносять тепло.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*