На календарі 26 листопада: іній на деревах — до гарного врожаю

26.11.2019 / Новини

Сьогодні сонце зійде о 7.59 , зайде о 16.23. Тривалість дня — 8 год. 24 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Герман, Никифор.

* * *

26 листопада в історії України

1917 — у Києві на засіданні Генерального секретаріату затверджено статут Вільного козацтва. Також ухвалено створити комісію з охорони краю.

1944 — у Мукачеві на I з’їзді народних комітетів було ухвалено маніфест про возз’єднання Закарпаття з Радянською Україною і про вихід його зі складу Чехословаччини.

1977 — у Львові відкрили пам’ятник першодрукареві Івану Федорову.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

На Світязі будують каналізацію та велодоріжку

Інфраструктурний проект покликаний покращити екологічну ситуацію у Шацькому національному природному парку, умови відпочинку на озері Світязь, а як результат — збільшити туристичний потенціал ВолиніЗа словами підрядника Богдана Москаля, проект охоплює села Пульмо і Світязь, а також селище Шацьк. Проект розрахований на два з половиною роки.

* * *

Погода 26 листопада

Хмарна погода з проясненнями. Без істотних опадів. Вночi та у першiй половинi дня мiсцями туман, слабка ожеледь. Вiтер пiвденно-схiдний, 5-10 м/с. Температура по області вночi від 3º морозу до 2º тепла, вдень 0-5º тепла, У Луцьку вночі 0-2º морозу, вдень 1-3º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

26 листопада вшановується пам’ять святителя Івана Златоустого, архієпископа Константинопольського. З минулих часів відомо, що «на Златоуста все поле порожнє». У цей час «всяка зяб зупиняється в рості», тобто земля занурюється у сон до весни. У давнину казали: «Зазиває зима на Івана Златоустого свою свиту: хурделицям і заметілям дає наказ — відлиги вгамувати». Іній на деревах у цей день вказував на те, що можна чекати гарного врожаю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*