На календарі 26 квітня: зозуля кує голосно і протяжно — наближаються теплі дні

26.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.05, зайде о 20.37. Тривалість дня — 14 год. 32 хв.

* * *

Іменинники: Дмитро, Артем, Георгій, Степан.

* * *

26 квітня в історії України

1840 — вийшло друком перше видання “Кобзаря” Тараса Шевченка.

1863 — у Петербурзі відбулася прем’єра опери українського композитора Семена Гулака-Артемовського “Запорожець за Дунаєм”.

1986 — о 1 год. 23 хв. сталася найбільша техногенна аварія в історії людства — вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Керівником Любомльського лісгоспу призначили скандального Туревича

Керівником Любомльського лісового господарства призначили фігуранта скандалу з незаконним полюванням Володимира Туревича. Цю інформацію підтвердили в лісгоспі і Держлісагентстві України. До листопада 2017-го Володимир Туревич був директором ДП “Цуманське ЛГ”, – інформує Громадське.

У 2017 році в день офіційного відкриття полювання на парнокопитних (28 жовтня), під час рейду заповідними територіями національного парку “Цуманська пуща” журналісти зафільмували факт незаконної мисливської діяльності. Серед мисливців помітили і директора Цуманського лісгоспу Володимира Туревича. Сам лісівник стверджував, що прийшов збирати гриби. Проте зброя в автівках ніяк не додавала цій компанії рис любителів тихого полювання. Окрім того, він вступив у конфлікт з представниками лісової охорони і навіть намагався втекти з місця події.

* * *

Погода 26 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують дощі, вітер південний, 5-10 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — дощі, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

26 квітня відзначається день пам’яті святої мучениці Фомаїди Єгипетської. У народі Фомаїда вважається приборкувачкою пристрастей. Наші пращури спостерігали за виділенням березового соку: якщо у берези було багато соку, вважалось, що літо буде дощовим. У цей час з’являються перші весняні квіти (при теплій весні з’являються раніше), зеленіє малина. А ще в народі вважається, що коли зозуля кує голосно і протяжно, то це обіцяє наближення теплих днів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*