На календарі 26 червня: події, факти, прогнози

26.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.09, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 34  хв.

* * *

Іменинники: Антоніна, Ганна, Іван, Сергій.

* * *

26 червня в історії України

1993 — на верфі феодосійського суднобудівного заводу “Море” піднято державний прапор на новому десантному кораблі ВМС України “Донецьк”

1994 — перший тур других (дострокових) виборів президента України. У другий тур вийшли чинний глава держави Леонід Кравчук (38,4%) і колишній прем’єр, голова УСПП Леонід Кучма (31,1%).

2006 — футбольна збірна України в рамках  фінальної частини чемпіонату світу перемогла Швейцарію і потрапила до чвертьфіналу. Це нараз найвище її досягнення.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Любомльчанин став срібним призером міжнародного фестивалю

Вихованець школи №3 та Будинку школяра Андрій Ковальський серед молоді здобув ІІ місце, виконавши українською мовою християнську пісню Planetshakers-Prophesy.

У місті Моршин Львівської області відгримів фінал ХІІІ-го міжнародного фестивалю дитячої творчості «Назустріч мрії». Для учасників провели майстер-класи Євген Хмара, Odara, М’ята, Анна Клюшніченко, Андріс Капіньш, а також приємним сюрпризом став сольний концерт співачки М’яти, який діти відвідали в Трускавці.

Хлопець дякує всім, хто в нього вірить та підтримує, а також депутату міської ради Миколі Троцю та асоціації Child.ua, яка вже 13 років організовує цей фестиваль та інші соціальні проекти.

* * *

Погода 26 червня

Мiнлива хмарнiсть. Без iстотних опадiв. Вночi та вранцi мiсцями слабкий туман. Вiтер пiвденно-схiдний, 5-10 м/с. Температура вночi 11-16°, вдень 24-29°

* * *

Народний прогноз погоди

26 червня вшановується пам’ять мучениці Акелини (Акулини). У народі цей день називали: Акулина Гречишниця (у цей час сіють гречку), Акулина — Криві огірки (у цей час ще можна сіяти огірки, але красивими вони вже не будуть). З Акулини лютують мошки, комарі, г’едзі, мухи. “Мошкара товчеться колами — на хорошу погоду”. Наші предки ввечері 26 червня слідкували за місяцем: якщо він у білому колі, то буде дощ. Кінець “горобиним ночам”. У цей час зацвітає барбарис.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*