На календарі 26 березня: туман — до дощового літа

26.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.12, зайде о 19.46. Тривалість дня — 12 год. 34 хв.

* * *

Іменинники: Олександр, Христина.

* * *

26 березня в історії України

1992 — прийняття Верховною Радою закону “Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України” (у першому варіанті — “війська внутрішньої та конвойної охорони”).

2006 — чергові парламентські вибори в Україні. До Верховної Ради пройшли: Партія регіонів — 31,1%, БЮТ — 22,3%, “Наша Україна” — 14%, Соцпартія — 5,7%, Компартія — 3,7%.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Через екс-начальника “Ягодина” волиняни втратять доступ до лісів

Депутат Волинської облради Роман Микитюк хоче збудувати вольєр площею 2 тисячі 470 га на території заказників у Ковельському районі. У вольєрі він має намір розмножувати фауну (плямистий олень, європейська косуля, дикий кабан). Волині і заснувати мисливське господарство, – пише “Під прицілом”.

Фірма Романа Микитюка “Веста М” орендувала ділянку на Ковельщині у 2013 році. Однак тоді він не вів мову про створення вольєру на даній території і дозволів на це не отримував. Погодження на будівництво огорожі депутату надав директор Ковельського лісгоспу Володимир Данилюк, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень і інкримінують незаконну рубку лісів.

* * *

Погода 26 березня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий мокрий сніг з дощем, вітер західний, 7-12 м/с, температура повітря +4…+6. Вночі — можливий мокрий сніг з дощем, вітер північно-західний, 7-12 м/с, -1…+1 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

26 березня відзначається перенесення мощів святителя Никифора, патріарха Константинопольського. У минулі часи примітили: якщо 26 березня буде туман, то все літо буде дощове. Уважно слідкували за прильотом птахів: якщо першими із перелітних птахів прилітали жайворонки, значить бути теплу, а якщо зяблик — буде холодна погода.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*