На календарі 25 січня: на Тетяни снігопад — влітку частий дощик

25.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.10, зайде о 17.02. Тривалість дня — 8 год. 52 хв.

* * *

Іменинники: Тетяна, Петро, Сава, Макар.

* * *

25 січня в історії України

1883 — народився Дмитро Григорович, український радянський авіаконструктор, творець першого гідроплану.

1942— загинув академік Агатангел Кримський.

1965 — Йосипа Сліпого, який відсидів 18 років у радянських таборах, обрано у Ватикані кардиналом і головою Української греко-католицької церкви.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Податкова пропонує враховувати дані про зарплати “в конвертах” при нарахуванні субсидій

Виявлена ​​при проведенні перевірок інформація про нелегальне працевлаштування та виплату “зарплат в конвертах” повинна використовуватися при нарахуванні субсидій та інших видів соціальної допомоги. Про це повідомив в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

За словами глави ДФС, виявлена ​​при проведенні контрольних заходів інформація про неоформлених найманих працівників, виплату доходів таким працівникам, може використовуватися при призначенні або перегляді житлових субсидій громадянам, призначенні допомоги по безробіттю, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

* * *

Погода 25 січня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вночі та вранці місцями ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень 0-5º тепла у Луцьку 1-3º морозу, вдень 2-4º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

25 січня вшановується пам’ять святої Тетяни. У народі цей день називали «Тетяна Водохресна», «Бабин кут». Якщо цього дня йшов сніг, то літо очікували дощове, якщо було морозно, ясно — літо обіцяло бути теплим, а рік — врожайним: «Якщо снігопад — влітку дощик частий». А ось тепла заметіль на Тетяну і «гнилий вітер» (південний) були небажаними явищами, оскільки вказували на неврожай та засуху.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*