На календарі 25 червня: дощ йде маленькими краплями — йтиме довго

25.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.09, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 34  хв.

* * *

Іменинники: Ганна, Арсен, Петро, Іван, Степан.

* * *

25 червня в історії України

1886 — народився Іван Крип’якевич, український історик, громадський діяч, академік АН УРСР.

1892 — київський електричний трамвай (перший у Російській імперії) запрацював для пасажирів — на лінії з Подолу на Хрещатик.

1991 — Верховна Рада ухвалила закони “Про митну справу в Україні”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про захист споживчого ринку”.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Перспектива території біля озера Велике Чорне: спортивна школа чи промислова зона

У Шацькій селищній раді відбулося обговорення Детального плану території частини вулиці 50 років Перемоги, 5 в смт Шацьк. Детальний план цієї зони покликаний визначити планувальну організацію та розвиток частини території ради. Йдеться про земельну ділянку площею 2,5 га (межує з прибережною зоною озера Велике Чорне), яка знаходиться в спільній комунальній власності територіальної громади, на даний час – в оренді ТзОВ “Будівельник”.

* * *

Погода 25 червня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 1-3м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

25 червня відзначається день пам’яті преподобних Петра Афонського і Онуфрія Великого. У народі цей день часто називали Петро Поворот, оскільки з Петра Афонського сонце на зиму, а літо на спеку повертає. У минулі часи було прийнято сіяти в цей день до обіду якесь біле зерно, а після обіду — чорне (гречку). Виконання цього правила гарантувало успіх. У цей день випадають великі роси. Наші пращури примітили, якщо дощ йде маленькими краплями — буде йти довго.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*