На календарі 25 березня: туман до великого врожаю льону і вівса

25.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.15, зайде о 19.44. Тривалість дня — 12 год. 29 хв.

* * *

Іменинники: Григорій, Семен.

* * *

25 березня в історії України

1944 — від фашистів звільнено Проскурів (з 1954 року — місто Хмельницький).

1993 — створено Центральне бюро Інтерполу в Україні.

1999 — на трасі під Борисполем загинули в автокатастрофі лідер Народного руху України В’ячеслав Чорновіл та його водій Євген Павлов, які поверталися з Кіровограда. За багатьма ознаками, це був спланований замах.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Облаштування переходу “Адамчуки-Збереже” – першочергове завдання нового очільника ОДА

Президент України Петро Порошенко представив нового очільника Волинської ОДА Олександра Савченка. Під час представлення Порошенко зазначив, що наразі у Волинській області планується створення курорту державного значення “Шацьк” та облаштування міжнародного пункту пропуску “Адамчуки-Збереже”, впровадження у межах області сучасних технологій у галузі поводження з відходами та будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів. Порошенко висловив переконання, що Савченко впорається із реалізацію вказаних завдань.

* * *

Погода 25 березня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер північно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +7…+9. Вночі — можливий мокрий сніг, вітер північно-західний, 5-10 м/с, -1…+1 за Цельсієм.

 

* * *

Народний прогноз погоди

25 березня вшановується пам’ять преподобного Феофана, сповідника Сигрианського і Григорія, Папи Римського. У народі цей день називають Феофан Проломи Наст, тому що до цього дня активно сходить сніговий покрив, ґрунт повністю відтаює. З цього дня вже можна сіяти редис. У давнину помітили: якщо 25 березня туман, то буде великий врожай льону і вівса.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*