На календарі 25 березня: туман до великого врожаю льону і вівса

25.03.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.15, зайде о 19.44. Тривалість дня — 12 год. 29 хв.

* * *

Іменинники: Григорій, Семен.

* * *

25 березня в історії України

1944 — від фашистів звільнено Проскурів (з 1954 року — місто Хмельницький).

1993 — створено Центральне бюро Інтерполу в Україні.

1999 — на трасі під Борисполем загинули в автокатастрофі лідер Народного руху України В’ячеслав Чорновіл та його водій Євген Павлов, які поверталися з Кіровограда. За багатьма ознаками, це був спланований замах.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У Згоранах проголосували за Шацьк

Рік тому у Згоранах відбулися громадські слухання щодо приєднання населених пунктів Згоранської сільради до Шацької ОТГ.

Рішення про їх проведення було прийняте кількома днями раніше на сесії самоврядного органу. Як розповіла “КОРДОНу” секретар сільради Леся Жалніна, на зібрання прибули і зареєструвалися 73 місцеві жителі. У голосуванні взяли участь 45. З них 40 підтримали ідею приєднання до Шацька, 5 висловилися проти. Ще вісім учасників слухань висловилися за те, щоб Згоранська сільрада залишалася самостійною територіальною одиницею. Втім, законодавство про децентралізацію такого варіанту не передбачає.

Втім, і нині Згоранська сільська рада і досі лишається не приєднаною до жодної ОТГ.

* * *

Погода 25 березня

Мiнлива хмарнiсть. Без опадiв. Вiтер схiдний, 7-12 м/с. Температура вночi 3-8° морозу, вдень 3-8° тепла У Луцьку вночі 6-8º морозу, вдень 5-7° тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

25 березня вшановується пам’ять преподобного Феофана, сповідника Сигрианського і Григорія, Папи Римського. У народі цей день називають Феофан Проломи Наст, тому що до цього дня активно сходить сніговий покрив, ґрунт повністю відтаює. З цього дня вже можна сіяти редис. У давнину помітили: якщо 25 березня туман, то буде великий врожай льону і вівса.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*