На календарі 24 травня: багряний схід сонця, а вдень дощ — літо мокре і грозове буде

24.05.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.21, зайде о 21.20. Тривалість дня — 15 год. 59  хв.

* * *

Іменинники: Кирило, Мефодій, Костянтин, Ростислав.

* * *

24 травня в історії України

1742 — у Яссах помер Пилип Орлик, гетьман України (у вигнанні) в 1710-1742 рр., найближчий соратник Івана Мазепи.

1881 — народився Олександр Богомолець, український патофізіолог, президент Академії наук України у 1930-1946 рр.

1882 — народився Кирило Стеценко, український композитор і хоровий диригент.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Затвердили логотип та брендбук Вишнівської ОТГ

Логотип Вишнівської ОТГ складається з графічного знака, текстової частини та виконаний у двох версіях – вертикальній (основна) та горизонтальній. А також у трьох колірних варіаціях – з використанням основних брендових кольорів, чорній та білій. Графічний знак поєднує в собі та відображає основні особливості громади – асоціативну складову адміністративного центру громади (с.Вишнів – вишневий цвіт, вишня) та об’єднання семи сільських рад.

Логотип легко модифікується відносно потрібних кольорів та потреб використання. Основні версії гарно виглядають на будь-якому фоні. У логотипі використаний брендовий шрифт Myriad Pro у двох нарисах. В ході роботи над створенням візуальної складової бренду громади розроблені макети: візитки, папки для документів, значок депутата ОТГ.

Щодо брендбуку (інструкція з використання логотипу), у ньому описані брендові листівки, блокноти, візитки, ручки, значки, футболки тощо.

* * *

Погода 24 травня

Погода 24 травня Мінлива хмарність, дощі. Вітер вночі південно-східний, вдень — західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +6…+8, вдень 13-15 градусів тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

24 травня відзначається день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і брата його Кирила, священномученика Мокія. Цей день вважався показником погоди для всього літа. Якщо мокро, то і все літо буде мокрим, і навпаки. “Якщо багряний схід сонця, а вдень дощ — літо мокре і грозове буде”. Якщо туман з’являвся вечором і розходився до сходу сонця, то чекали негоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*