На календарі 24 листопада: якщо цей день теплий — тепла й зима

24.11.2018 / Новини

Сьогодні сонце зійде о 7.56 год., зайде о 16.24. Тривалість дня — 8 год. 28 хв.

Новий Місяць 18 листопада, схід — 12.20 год., захід — 21.36

* * *

Іменинники: Віктор, Федір, Максим, Степан.

* * *

24 листопада в історії України

1638 — затверджено статут запорозьких козаків — «Ординацію війська запорозького реєстрового»;

1871 — народився Микола Вороний, український поет і громадсько-політичний діяч, один із засновників Української Центральної ради.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Передвиборчі обіцянки не відкладав на “потім”, а втілював у конкретні справи: останнє інтерв’ю Сергія Віннічука

Усміхнений, доброзичливий, енергійний — таким назавжди запам’ятається голова Шацької селищної ОТГ Сергій Віннічук усім, хто його знав. Він не відкладав передвиборчі обіцянки на «потім», а втілював їх у конкретні справи.

Мріяв побудувати Європу на берегах Світязя й отримати статус курортної зони державного значення для рекреаційної зони Шацьких озер. Активно ініціював написання грантових проектів, щоб залучити кошти Євросоюзу у розвиток громади. Про це він говорив в останньому інтерв’ю, опублікованому у газеті “Батьківщина Волині”. На жаль, його сподіванням не судилося здійснитися. Аварія, що трапилася 15 листопада на дорозі Луцьк — Ковель, обірвала його життя.

 

* * *

Погода 24 листопада

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура повітря 0…+2 градуси. Вночі — можливий дощ з мокрим снігом, вітер південно-західний, 5-10 м/с, -1…+1 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

24 листопада відзначається день преподобного Феодора Студита, сповідника. У народі казали: “З дня святого Феодора Студня прилітають зимові вітри, від яких буває холодно на дворі й морозно на землі”. Зазвичай з цього дня починає студити і морозити: “На Студня холоднеча що не день — лютіша і гірша”. Часто це буває сніжний день. Якщо цього дня було вогко та йшов сніг, чекали відлиги до Введення (4 грудня).

Якщо день був ясним, незабаром мало бути похолодання. За 24 листопадом передбачали погоду на майбутню зиму: якщо день був теплим, то й зима буде теплою, і навпаки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*