На календарі 24 червня: події, факти, прогнози

24.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.08, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 35  хв.

* * *

Іменинники: Юхим, Марія, Аркадій.

* * *

24 червня в історії України

1917 — у Києві на Софійській площі Володимир Винниченко перед велелюдним зібранням зачитав текст І Універсалу Центральної Ради, прийнятий напередодні.

1934 — столицю України перенесено з Харкова до Києва.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Любомлі чоловік голяка сходив до магазину

У Любомлі чоловік шокував людей своїм походом до магазину у оголеному вигляді.

Люди, які знають цю особу, стверджують, що він не страждає психічними розладами, має роботу. Однак підозрюють, що можливо такі витівки – це наслідки вживання наркотиків. Містяни відзначають, що подібне від чоловіка бачать не вперше. Час від часу він дивує їх оголеними прогулянками.

* * *

Погода 24 червня

Мінлива хмарність. Короткочасний дощ, місцями значний, гроза. Вдень місцями град. Вітер північно-східний, 5-10 м/с, вдень місцями шквали, 15-20 м/с. Температура вночі 11-16º, вдень 20-25º. 25 червня Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 11-16º, вдень 22-27º.

* * *

Народний прогноз погоди

24 червня відзначається день пам’яті апостолів Варфоломія і Варнави. У минулі часи в цей день не можна було рвати траву, тому що люди вірили, що по ній катається всяка нечиста сила. Сонячну погоду 24 червня передбачав туман, який вранці стелиться по воді, і мокриця, яка залишається розкритою весь день. Наші пращури помітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота, то хорошої погоди не чекати. Дощ передбачала чиста вода у водоймах і сильний запах трави і жимолості вранці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*