На календарі 24 березня: поривчастий і холодний вітер віщує прохолодну весну

24.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.17, зайде о 18.43. Тривалість дня — 12 год. 26 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Георгій, Юрій, Олексій.

* * *

24 березня в історії України

1900 — народився Іван Козловський, український співак, ліричний тенор.

1918 — опубліковано закон УНР про державну мову — українську.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Шацький район – на “фініші” децентралізації

У Шацькому районі триває останній етап реформи децентралізації, в рамках якого громади можуть добровільно об’єднатися. Його керівництво впевнене, що територія всього району повинна увійти в єдину Шацьку громаду. З цього приводу, вивчали думку людей про формат об’єднання, спілкуючись з ними по селах на виїзних прийомах громадян, пояснюючи суть процесу об’єднання.

* * *

Погода 24 березня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер північно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +9…+11. Вночі — мінлива хмарність без істотних опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, -1…+1 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

24 березня вшановується пам’ять святого Софронія премудрого, патріарха Єрусалимського. Як відомо, березень — це достатньо холодний місяць, тому заморозки і заметілі для нього вповні нормальне явище. У давнину примітили, що пухнастий іній у цей день передвіщає хорошу погоду. “Якщо у цей день березень забирає з собою холод, літо буде теплим”. У цей час розпочинається ранній рух соку у берези. Також вважається, що поривчастий і холодний вітер 24 березня віщує прохолодну весну.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*