На календарі 24 березня: поривчастий і холодний вітер віщує далі прохолодну весну

24.03.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.17, зайде о 18.43. Тривалість дня — 12 год. 26 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Георгій, Юрій, Олексій.

* * *

24 березня в історії України

1900 — народився Іван Козловський, український співак, ліричний тенор.

1918 — опубліковано закон УНР про державну мову — українську.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У реконструйованому дитсадку села Олеськ відкрили ще одну групу

Гарний привід порадіти з’явився у жителів села Олеськ: у місцевому реконструйованому дитсадку відновила роботу ще одна група.

Попередньо на дошкільному закладі повністю перекрили дах, також тут облаштували каналізацію, у приміщенні, де розмістилася нова група, замінили частину вікон, підлогу, двері, сантехніку, провели внутрішні оздоблювальні роботи. Загальна вартість робіт — майже 1,4 мільйона. Це повністю кошти гроші Вишнівської ОТГ.

* * *

Погода 24 березня

Мінлива хмарність. Без опадів. Місцями ожеледиця. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-9º морозу, вдень 1-6º тепла у Луцьку вночі 5-7º морозу, вдень 3-5º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

24 березня вшановується пам’ять святого Софронія премудрого, патріарха Єрусалимського. Як відомо, березень — це достатньо холодний місяць, тому заморозки і заметілі для нього вповні нормальне явище. У давнину примітили, що пухнастий іній у цей день передвіщає хорошу погоду. “Якщо у цей день березень забирає з собою холод, літо буде теплим”. У цей час розпочинається ранній рух соку у берези. Також вважається, що поривчастий і холодний вітер 24 березня віщує прохолодну весну.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*