На календарі 23 вересня: горобини у лісі багато – на дощову осінь, мало – на суху

23.09.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.11, зайде о 19.20. Тривалість дня — 12 год. 09  хв.

Місяць: перша чверть 17 вересня, захід — 4.53, схід — 19.11.

* * *

Іменинники: Петро, Павло, Андрій.

* * *

23 вересня в історії України

1872 — народилася Соломія Крушельницька, українська оперна співачка.

1900 — народився Володимир Кубiйович, громадсько-політичний дiяч, географ, демограф, голова Наукового товариства ім. Шевченка в Європi, головний редактор «Енциклопедiї українознавства» (1965–1984).

1943 — від нацистів звільнено Полтаву.

1993 — Кабінет Міністрів України схвалив постанову “Про утворення Національної ради з географічних назв” (створювалася як постійно діючий орган у питаннях нормування відтворення географічних назв України, передачі українською мовою географічних назв зарубіжних країн та об’єктів Землі, що перебувають поза юрисдикцією держав, назв космічних тіл).

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

На “Ягодині” вилучили понад 500 кілограмів різних видів сиру

Реалізовуючи завчасно отриману інформацію від прикордонних оперативних підрозділів, співробітники відділу «Рівне» ініціювали проведення спільного з працівниками митниці поглибленого огляду рейсового автобусу «Сетра», що рухався на в’їзд в Україну. За результатами огляду транспортного засобу в конструктивних особливостях верхньої частини салону, призначених для освітлювальних приладів і вентиляції, та за радіатором охолодження і в багажному відсіку, правоохоронці виявили сири різних марок загальною вагою майже 540 кілограм. Працівники митниці за даним фактом склали відповідні процесуальні документи. Сир на загальну суму понад 57 тисяч гривень вилучили.

* * *

Погода 23 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер західний, 7-12 м/с, температура повітря +14…+16. Вночі — можливий дощ, вітер південно-східний, 3-8 м/с, +7…+9 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

23 вересня вшановується пам’ять святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських. Погоду передвіщали за горобиною. Якщо горобини у лісі багато — на дощову осінь, якщо ж мало — на суху. Рясно ягід на горобині — до суворої зими, тому і заготовляли горобиновий квас, щоб у великий холод лікув

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*