На календарі 23 травня: у цей день по лісах і дібровах збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу

23.05.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.22, зайде о 21.18. Тривалість дня — 15 год. 56  хв.

* * *

Іменинники: Семен, Василь.

* * *

23 травня в історії України

1931 — народився Петро Балабуєв, український авіаконструктор. З його участю побудовано Ан-22 «Антей», Ан-124 “Руслан”, найбільший у світі літак Ан-225 “Мрія”, Ан-140, середній широкофюзеляжний військово-транспортний літак Ан-70.

2006 — країни ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) підписали в Києві протокол щодо створення зони вільної торгівлі

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Любомлі вшанували пам’ять Героїв (ФОТО)

На центральній площі Любомля біля стели “Герої не вмирають” провели захід до Дня Героїв.

Громадськість та представники влади міста й району, вшанували пам’ять українських воїнів, полеглих за свободу і цілісність держави. Присутні спом’янули подвиги бійців, які загинули за Батьківщину в зоні АТО нещодавно і в минулу добу. Вшанували Героїв всіх часів хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятних місць Любомля.

* * *

Погода 23 травня

Хмарно з проясненям. Вночi без iстотних опадiв, вдень короткочаский дощ, місцями грози. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночi +2+7°, вдень +12+17°.

* * *

Народний прогноз погоди

23 травня День апостола Симона Зилота. У народі цей день називався Семик. Чому така назва, невідомо, але земля в цей день вважалась іменинницею. Працювати у цей день на землі було заборонено, оскільки земля повинна відпочивати. 23 травня ходили по лісах і дібровах, збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу. Наші пращури помітили, що холодний день на Симона обіцяє хороший врожай зернових культур.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*