На календарі 23 квітня: сонце сходить червоне у туманному серпанку — рік буде хлібородним

23.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.11, зайде о 20.32. Тривалість дня — 14 год. 21 хв.

* * *

Іменинники: Яків, Олександр, Максим, Григорій, Федір.

* * *

23 квітня в історії України

1920 — народився Григорій Тютюнник, український письменник (“Вир”, «Хмарка сонця не заступить»).

1959 — утворено Спілку журналістів України.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

“Риб’яча родина” деяких озер Любомльщини поповнилася мальками

Рибалки з різних населених пунктів Любомльського району разом зібрали близько 40 тисяч гривень і за ці кошти придбали понад тонну мальків, які випустили у деякі озера району. Відтак, “риб’яча родина” водойм поповнилася маленькими коропами, товстолобами, білими амурами.

Окрім того, надалі ініціатори та учасники зарибнення пильнуватимуть, щоб на озерах не орудували браконьєри, а також старатимуться згуртувати довкола корисних справ якомога більшу кількість любителів риболовлі.

* * *

Погода 23 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +17…+19. Вночі — мінлива хмарність переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +6…+8 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

23 квітня відзначається день пам’яті святих мучеників Терентія, Помпія та ін. У цей день у давнину спостерігали за сонцем: “Якщо сонце зійде червоне у туманному серпанку — рік буде хлібородним. Якщо викотиться із-за гори — доведеться переорювати озиме поле і засівати яровими”. У цей час розкриваються бруньки у груші, дуба. Сходять нарциси, крокуси, а при ранній і теплій весні можуть зацвісти.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*