На календарі 23 червня: при сході сонця задуха — буде дощ

23.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.08, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 35  хв.

* * *

Іменинники: Антоніна, Олександр, Василь, Іван, Олексій.

* * *

23 червня в історії України

1917 — комітет Центральної Ради ухвалив текст І Універсалу до українського народу, яким було проголошено автономію України.

1994 — в Україні вперше відбувся прямий телеефір, у якому взяли участь усі кандидати на пост президента. У групових теледебатах брали участь Валерій Бабич, Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Володимир Лановий, Олександр Мороз, Іван Плющ, Петро Таланчук.

2001 — почався триденний офіційний візит Папи Римського Івана-Павла ІІ в Україну.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Карпатах випав сніг

На Чорногірському хребті у Карпатах 23 червня випав сніг. Також сніг лежить і у Рахівському районі. На горі Піп Іван Чорногірський температура знизилася до 0°С. Поблизу гори Близниця на гірськолижному курорті Драгобрат шар снігу досяг кількох сантиметрів.

* * *

Погода 23 червня

На сьогодні синоптики прогнозують дощі, вітер північно-західний, 3-5 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 3-5 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

23 червня вшановується пам’ять священномученика Тимофія Пруського. У народі день Тимофія називали мишачий писк. За повір’ям, у цей день по землі ходять-бродять привиди. Старі люди вірили і бачили у цю пору великі “зграї мишей” на подвір’ях, що не передвіщало нічого хорошого.

Погоду цього дня передбачали по диму від вогнища: якщо він піднімається стовпом — на ясну погоду, стелиться по землі — до негоди. А якщо на Тимофія засуха, то в цей день добра не чекай. Також в народі вважається, що коли цього дня задушлива погода при сході сонця — буде дощ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*