На календарі 22 вересня: павутина довга – осінь буде ясною, а сніг випаде нескоро

22.09.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.09, зайде о 19.23. Тривалість дня — 12 год. 14  хв.

* * *

Іменинники: Ганна, Яким, Йосип, Захар.

* * *

22 вересня в історії України

1835 — народився Олександр Потебня, український філолог-славіст, автор учення про внутрішню будову слова.

1937 — утворені Полтавська, Житомирська та Миколаївська області.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Польська митниця “замазана” в контрабанді не менше, ніж українська, – журналіст

Журналіст Євген Плінський розповів, що у пункті пропуску “Ягодин” з польської сторони, митник збирає з наших контрабандистів гроші за безпроблемне провезення сигарет. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook. “Цим постом я кину камінь в сторону польської митниці, яка бере хабарі за пропуск контрабандних партій сигарет з України в Польщу. Хто не платить – отримує проблеми”, – пише Плінський. Судячи з фрагмента листування, сьогодні у пункті пропуску “Ягодин” з польської сторони стоїть митник, який збирає з український контрабандистів гроші за безпроблемне провезення цигарок. “Так що польська митниця “замазана” в контрабанді не менш нашої”, – йдеться у дописі.

* * *

Погода 22 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +14…+16. Вночі — можливий дощ, вітер південно-західний, 7-12 м/с, +6…+8 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 вересня вшановується пам’ять правовірних Іоакима і Ганни, батьків Діви Марії. 22 вересня визнають днем осіннього рівнодення — ніч рівняється з днем і збільшується: коротшим стає день і довшають вечори. Це явище вважається астрономічний початком осені. Також наші пращури спостерігали за павутиною: якщо вона була довгою, то це на ясну осінь і сніг передбачався нескоро.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*