На календарі 22 вересня: павутина довга — осінь буде ясною, а сніг випаде нескоро

22.09.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.44, зайде о 18.57. Тривалість дня — 12 год. 13  хв.

* * *

Іменинники: Ганна, Яким, Йосип, Захар.

* * *

22 вересня в історії України

1835 — народився Олександр Потебня, український філолог-славіст, автор учення про внутрішню будову слова.

1937 — утворені Полтавська, Житомирська та Миколаївська області.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У Шацьку відзначили День селища (фото)

Розпочалися урочистості покладання квітів до пам’ятника Шевченка та промов посадовців. На мешканців Щацька та гостей селища чекав святковий концерт, лотерея та інші цікавинки. Наприклад, на центральній площі селища з’явився напис “Я люблю мій Шацьк”, а також цікаві осінні фотозони, де фотографувалися охочі. Варто зауважити, що під час урочистостей згадали і добрими словами покійного голову Шацької ОТГ Сергія Віннічука. Нині у Шацькій об’єднаній територіальній громаді продовжують його справу.

* * *

Погода 22 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +18…+20. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +7…+9 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 вересня вшановується пам’ять правовірних Іоакима і Ганни, батьків Діви Марії. 22 вересня визнають днем осіннього рівнодення — ніч рівняється з днем і збільшується: коротшим стає день і довшають вечори. Це явище вважається астрономічний початком осені. Також наші пращури спостерігали за павутиною: якщо вона була довгою, то це на ясну осінь і сніг передбачався нескоро.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*