На календарі 22 травня: Микола Весняний — з теплом, Микола Зимовий — з морозом

22.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.23, зайде о 21.17. Тривалість дня — 15 год. 54  хв.

* * *

Іменинники: Микола, Гаврило.

* * *

22 травня в історії України

1840 — народився Марко Кропивницький, актор, режисер і драматург.

1861 — Тараса Шевченка перепоховано в Каневі на Чернечій горі.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Жителі Світязя – проти торгівлі на центральному пляжі

Попри весняний спокій було надто гаряче у Світязькому будинку культури. Там зібралось чимало жителів села, місцевих підприємців та приїжджих, – пише Район. Шацьк. Причина скликання зборів – питання облаштування пляжів. Ще перед початком зборів в залі розгорілася суперечка: хто і скільки заплатив туристичного збору, чому “я плачу, а той – не хоче”. Це – реакція людей на прохання сільського голови сказати, хто заплатив туристичний податок і ПДФО.

* * *

Погода 22 травня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер південний, 5-10 м/с, температура повітря +18…+20. Вночі — можливий дощ, вітер південно-західний, 5-10 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 травня вшановується пам’ять святителя Миколи. У народі це свято найбільш відоме під назвою Микола Весняний. Обидва Миколи — і Зимовий (19 грудня), і Весняний — погоду встановлюють. “Микола Весняний — з теплом, Микола Зимовий — з морозом”. Цим днем знаменується кінець весни і початок передліття (з 22 травня по 10 червня). На Миколая можуть бути грози, дощі: “Дощ у травні хліба піднімає”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*