На календарі 22 травня: Микола Весняний — з теплом, Микола Зимовий — з морозом

22.05.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.23, зайде о 21.17. Тривалість дня — 15 год. 54  хв.

* * *

Іменинники: Микола, Гаврило.

* * *

22 травня в історії України

1840 — народився Марко Кропивницький, актор, режисер і драматург.

1861 — Тараса Шевченка перепоховано в Каневі на Чернечій горі.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Любомлі засяяли “Зірки над Бугом” (ФОТО)

Цього разу участь у “Зірках…” зголосилися взяти 23 учасники. Юні аматори сцени демонстрували свої вміння присутнім у залі глядачам та журі.

Головна мета цього пісенного конкурсу, який на теренах Любомльщини проводиться вже понад два десятиліття — виявити таланти серед шкільної молоді. Багато з його переможців і призерів пов’язав своє життя з піснею, та сценою.

Традиційно кращих визначали за віковими категоріями. Переможці та призери у кожній категорії отримали іменні дипломи та подарунки. Також подарунки і дипломи за участь отримали всі, хто иступав тго дня на сцені.

* * *

Погода 22 травня

Мінлива хмарність. Вночi без опадiв, вдень мiсцями невеликий короткочасний дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночi +1+6°, на грунтi мiсцями заморозки 0,-3°, вдень +10+15°.

* * *

Народний прогноз погоди

22 травня вшановується пам’ять святителя Миколи. У народі це свято найбільш відоме під назвою Микола Весняний. Обидва Миколи — і Зимовий (19 грудня), і Весняний — погоду встановлюють. “Микола Весняний — з теплом, Микола Зимовий — з морозом”. Цим днем знаменується кінець весни і початок передліття (з 22 травня по 10 червня). На Миколая можуть бути грози, дощі: “Дощ у травні хліба піднімає”.

1 Коментар На календарі 22 травня: Микола Весняний — з теплом, Микола Зимовий — з морозом

  1. У народному календарі 22 травня – день Миколи Весняного, Травневого, Теплого. З Миколиного дня трави починають вже добре рости.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*