На календарі 22 серпня: вітер з півдня — до сніжної зими.

22.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.57, зайде о 20.04. Тривалість дня — 14 год. 07  хв.

* * *

Іменинники: Матвій, Олексій, Дмитро, Марія, Іванна, Антон, Григорій, Іван, Петро.

* * *

22 серпня в історії України

1992 —  під час урочистого засідання Верховної Ради в Києві президент УНР в екзилі Микола Плав’юк передав грамоту Державного центру УНР президентові України Леонідові Кравчуку із взаємоузгодженим твердженням, що Українська незалежна держава, проголошена 24 серпня 1991 р., є правонаступницею Української Народної Республіки

1996 — президент України Леонід Кучма видав указ “Про утворення Державної податкової адміністрації України та місцевих державних податкових адміністрацій”

2006 — авіакатастрофа російського літака Ту-154 компанії “Пулковські авіалінії” (рейс Анапа – Санкт-Петербург) під селищем Суха Балка в районі міста Дзержинськ Донецької області. Загинули всі 170 осіб, що перебували на борту

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У Любомлі вшанували пам’ять загиблих правоохоронців

Щороку 22-го серпня в Україні віддають шану працівникам органів внутрішніх справ, які віддали життя, виконуючи свої службові обов’язки. На Любомльщині такі справи регулярно втілюються в життя вже не один рік завдяки плідній співпраці місцевої організації ветеранів органів внутрішніх справ та керівництва Любомльського відділу поліції.

* * *

Погода 22 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують ясну погоду без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +24…+26. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер північний, 5-10 м/с, +11…+13 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 серпня відзначається день пам’яті апостола Матвія. У давнину говорили, що Матвій негоду підпускає. З 22 серпня осінній дощ літній перебиває. У цей час уже поспіває брусниця, сливи, з’являються осінні опеньки. Також в народі вважається, що коли цього дня дме південний вітер з вихорами — до сніжної зими.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*