На календарі 22 квітня: стабільна тепла погода ще не встановилася — можна очікувати сухого літа

22.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.13, зайде о 20.30. Тривалість дня — 14 год. 17 хв.

* * *

Іменинники: Антон, Вадим, Ірина, Микола.

* * *

22 квітня в історії України

1838 — Тараса Шевченка викуплено з кріпацтва.

1922 — у Харкові Всеукраїнське фотокіноуправління (ВУФКУ) постановило озвучувати фільми й давати титри тільки українською мовою

1998 — у під’їзді свого будинку в Києві розстріляний Вадим Гетьман, український політик, економіст і фінансист, один із засновників незалежної фінансової та банківської системи України

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Які статки в керівників районів Прибужжя

Саме голів об’єднаних громад реформа децентралізації зробила найбільш впливовими лідерами Прибужжя поряд із міськими головами. Проте структури районних рад та райдержадміністрацій досі залишаються нереформованими, а їх очільники зберігають вплив та доступ до ресурсів. Про це йдеться в газеті БУГ №14, – повідомляє сайт БУГ.

Які майно, доходи, витрати та фінзобов’язнання офіційно декларують голови РДА та райрад Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів, проаналізували журналісти згаданого видання.

* * *

Погода 22 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +14…+16. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 7-12 м/с, +5…+7 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 квітня  вшановується пам’ять святого мученика Вадима, архімандрита. У давнину у цей день розпочинався вигін худоби в поле. У селян була традиція 22 квітня обходити джерела і проговорювати: “Підземна водиця, відкриваємо тобі шляхи зовнішні”. Наші предки помітили, що можна очікувати сухого літа, якщо до цього дня ще не встановилась стабільна тепла погода.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*