На календарі 22 квітня: у цей день розпочинався вигін худоби в поле

22.04.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.13, зайде о 20.30. Тривалість дня — 14 год. 17 хв.

* * *

Іменинники: Антон, Вадим, Ірина, Микола.

* * *

22 квітня в історії України

1838 — Тараса Шевченка викуплено з кріпацтва.

1922 — у Харкові Всеукраїнське фотокіноуправління (ВУФКУ) постановило озвучувати фільми й давати титри тільки українською мовою

1998 — у під’їзді свого будинку в Києві розстріляний Вадим Гетьман, український політик, економіст і фінансист, один із засновників незалежної фінансової та банківської системи України

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

В Шацьку зустрілися учасники великого інфраструктурного проекту

У Шацьку відбулася робоча нарада учасників проекту “Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь”.

Учасники спільно розглянули питання здійснення авторського та технічного нагляду за виконанням будівельних робіт при реалізації проекту. На сьогоднішній день проект активно реалізовується на території села Світязь, адже є нагальна потреба у прокладанні каналізаційної мережі по вулицях населеного пункту до початку відпочинкового сезону.

Окрім цього, на даному етапі проводяться роботи по будівництву очистки стічних вод та скидного колектора.

* * *

Погода 22 квітня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-5º тепла, на ґрунті заморозки 0, -5º, вдень 10-15º тепла у Луцьку вночі 1-3º тепла, на ґрунті заморозки 0, -2º, вдень 12-14º тепла..

* * *

Народний прогноз погоди

22 квітня  вшановується пам’ять святого мученика Вадима, архімандрита. У давнину у цей день розпочинався вигін худоби в поле. У селян була традиція 22 квітня обходити джерела і проговорювати: “Підземна водиця, відкриваємо тобі шляхи зовнішні”. Наші предки помітили, що можна очікувати сухого літа, якщо до цього дня ще не встановилась стабільна тепла погода.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*