На календарі 22 червня: події, факти, прогнози

22.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.08, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 35  хв.

* * *

Іменинники: Олександр, Мар’яна, Марта.

* * *

22 червня в історії України

860 — після невдалої атаки київських князів Аскольда й Діра на Царгород імператор Візантії Михайло III уклав із ними договір про “мир і любов”, заплативши великий викуп.

1941 — напад Третього Рейху на Радянський Союз, у складі якого на ой час перебувала Україна.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

На Любомльщині “хазяйновиті” люди крадуть опори дорожніх знаків

На Любомльщині на дорозі державного значення поцупили опорний стовпець для дорожнього  знаку, викопали разом із бетоном.

Про це у фейсбуці розповів в.о. старости Римачівського старостинського округу Богдан Зосимчук.

Неприємна ситуація трапилась на  автодорозі Римачі-Приріччя.

Буря зірвала знак “Діти” з опори, тож очільник місцевої громади вирішив оперативно поремонтувати кріплення, аби заново його повісити. Поки займався ремонтом пошкодженної частини знака, хтось викопав стовпець разом із бетоном. На тому місці лишилась лише яма.

Зрештою, Богдан Зосимчук зробив дерев’яну опору для знака.

“Картина маслом… Буря зірвала знак на дорозі обласного значення Римачі-Бережці-Приріччя. Пошкодила кріплення. Поремонтував. Приходжу встановити – на місці труби яма. Вчора ще була. “Хазяї”, бляха-муха, не сплять. Знак “діти”, і так по тій трасі ганяють, труба тоненька на стовпця не підійде. Викопали з бетоном. На холєру? Не дай Бог аварія, невже совість не мучитиме?”, – зазначив у дописі в.о. старости.

* * *

Погода 22 червня

Хмарно з проясненням. Короткочасний дощ, мiсцями значний. Грози, вдень подекуди град. Вiтер пiвнiчно-схiдний, 7-12 м/с, вдень мiсцями шквали 15-20 м/с. Температура вночi 14-19°, вдень 23-28°, Луцьк вночі 17-19°, вдень 26-28°.

* * *

Народний прогноз погоди

22 червня вшановується пам’ять святителя Кирила Олександрійського. У минулі часи день 22 червня мав ще й таку назву — Кирило Кінець Весни Початок Літу. Це другий день літнього сонцестояння, і це найдовший день у році. З цього приводу наші пращури говорили, що “На Кирила сонечко віддає землі усю свою силу”. По сонцю і про погоду судили: якщо воно світить вдень ніби через оболонку — потрібно незабаром чекати на дощ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*