На календарі 22 червня: “на Кирила сонечко віддає землі усю свою силу”

22.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.08, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 35  хв.

* * *

Іменинники: Олександр, Мар’яна, Марта.

* * *

22 червня в історії України

860 — після невдалої атаки київських князів Аскольда й Діра на Царгород імператор Візантії Михайло III уклав із ними договір про “мир і любов”, заплативши великий викуп.

1941 — напад Третього Рейху на Радянський Союз, у складі якого на ой час перебувала Україна.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У місті на Волині їздить комбайн на “євробляхах”

Комбайн без номерних знаків, а причіп на французькій реєстрації помітили у Ковелі на вулиці Шевченка. За словами власника комбайна, на виготовлення необхідних дозволів, аби щойно ввезена за кордону техніка могла їздити на території України, потрібно мінімум місяць. А робота на полі є уже, отож чекати стільки часу на документи нема коли.

* * *

Погода 22 червня

На сьогодні синоптики прогнозують дощі, місцями грози, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 3-5 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 червня вшановується пам’ять святителя Кирила Олександрійського. У минулі часи день 22 червня мав ще й таку назву — Кирило Кінець Весни Початок Літу. Це другий день літнього сонцестояння, і це найдовший день у році. З цього приводу наші пращури говорили, що “На Кирила сонечко віддає землі усю свою силу”. По сонцю і про погоду судили: якщо воно світить вдень ніби через оболонку — потрібно незабаром чекати на дощ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*