На календарі 21 травня: дощ — на врожай грибів

21.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.24, зайде о 21.16. Тривалість дня — 15 год. 52  хв.

* * *

Іменинники: Іван, Арсеній, Василь, Григорій.

* * *

21 травня в історії України

1969 — народився Георгій Гонгадзе, український журналіст, засновник сайту “Українська правда”

2005 — у Києві відбувся фінал 50-го конкурсу пісні “Євробачення”.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

На Любомльщині змагалися орієнтувальники на джипах

Власне, змагання, коли екіпажі потужних позашляховиків стараються якомога швидше подолати численні перешкоди і першими дістатися фінішу, для Любомльщини не дивина, адже особливості місцевого рельєфу цьому сприяють. Втім, захід, що відбувався у своєрідному трикутнику між містом Любомль і селами Скиби і Машів, все ж суттєво відрізнявся від тих, що проводилися раніше, адже тепер учасникам не потрібно було долати визначену трасу, а побувати, застосовуючи GPS-навігатор або відповідну програму у смартфоні, у якомога більшій кількості позначених на карті і місцевості точок (всього їх було 26) та зафіксувати цей факт. Важливо було також “зібрати” усі пункти якнайшвидше, адже, за умовами змагань, при рівності цього показника у кількох екіпажів до уваги брався час.

* * *

Погода 21 травня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місяцями грози, вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +18…+20. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер південний, 7-12 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

21 травня День пам’яті апостола і євангеліста Івана Богослова. У народі святого називали Градобоєм і Пшеничником. Якщо у цей день буде дощ — грибів буде багато. Була у цей день традиція пекти пироги для пригощання мандрівників і бідних. У цей час лопаються бруньки у лісової шипшини. Починають цвісти ранні іриси.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*