На календарі 21 лютого: Міжнародний день рідної мови

21.02.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.24, зайде о 17.50. Тривалість дня — 10 год. 26 хв.

* * *

Іменинники: Сава, Федір, Степан.

 * * *

21 лютого в історії України

1850 — народився Вікентій Хвойка, український археолог.

1993 — Сергій Бубка встановив світовий рекорд зі стрибків із жердиною в закритих приміщеннях — 6 м 15 см.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Через “Ягодин” перевозили обладнання на мільйон гривень

Співробітники оперативно-розшукового підрозділу Північного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з працівниками Волинської митниці ДФС завадили переміщенню телекомунікаційного обладнання через кордон. У пункті пропуску “Ягодин”, в двох вантажних автомобілях української реєстрації, перевозилося обладнання, що було у використанні. Під час перевірки встановлено, що на товар не було відповідних дозвільних документів.

* * *

Погода 21 лютого

На сьогодні синоптики прогнозують дощ з мокрим снігом, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +3…+5. Вночі — можливий сніг, вітер північно-східний, 7-12 м/с, -4…-6 за Цельсієм.

* * *

Погода 21 лютого

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, температура повітря -1…-3. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер східний, 3-8 м/с, -7…-9 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

21 лютого шанують пам’ять святого Захарія Серповідца. Пророк отримав таке прізвисько, оскільки в одному з сновидінь побачив великий серп, що ширяє в повітрі, який виявився насправді сувоєм з написаними одкровеннями від Господа. Щодо прикмет погоди, пов’язаних з цим днем, то вважається, що грім на Захарія свідчив про те, що навесні і влітку будуть дути сильні вітри, мороз — що зими скоро кінець прийде.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*