На календарі 21 липня: події, факти, погода, народний прогноз

21.07.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.33, зайде о 21.27. Тривалість дня — 15 год. 54  хв.

* * *

Іменинники: Прокіп, Дмитро, Сава.

* * *

21 липня в історії України

1906 — народилася Олена Теліга, українська письменниця-патріотка, розстріляна фашистами 1942 року в київському Бабиному Яру.

1956 — у Києві відбулося відкриття Українського державного цирку. Перша програма цирку підготовлена під керівництвом П. Маяцького.

1966 — в УРСР створено Державну республіканську бібліотеку для дітей.

1992 — сторожовий корабель Чорноморського флоту “СКР-112” під командуванням капітан-лейтенанта Сергія Настенка у повному складі команди перейшов на бік Військово-Морського флоту України.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Любомлі в закладі харчування – масове стафілококове отруєння

В одному із закладів харчування у Любомлі сталося масове стафілококове отруєння. Епідемічна ситуація щодо кишкових інфекцій на Волині  торік залишалася загрозливою,  реєструвалися масові отруєння. Лише з початку травня було зареєстровано вже 4 спалахи кишкових інфекцій. Зокрема з них – три сальмонельозу та стафілококове  харчове отруєння, постраждало  75 осіб, з них – 25 дітей.

З неофіційних джерел виданню “Волинь Online” стало відомо, що отруєння в Любомлі трапилось менше місяця тому під час святкування дня народження. Частина гостей звернулась до Любомльської районної лікарні, де проходила лікування на стаціонарі, решта осіб почувалась в нормі.

Напередодні до медзакладу потрапили також деякі підлітки та їх батьки одного із сіл району, які у цьому ж ресторані відзначали випускний.

* * *

Погода 21 липня

Мінлива хмарність. Короткочасний дощ, місцями гроза. Видимість 4-6 км. Вітер південно-західний, 5-10 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура по області вночі 12-17º, вдень 22-27º

* * *

Народний прогноз погоди

21 липня вшановується пам’ять святого великомученика Прокопа. У народі святого Прокопа називали Жнивником, оскільки у цей час починали в’язати снопи. Також у цей день відзначається свято Казанської ікони Божої Матері. У народі говорили: “Хто на Казанську одружиться, щасливий буде”, тому в цей час справлялось багато весіль. За цим днем визначали найближчу зиму: “Що Казанська покаже, те й зима скаже”. З 21 липня починається найсильніша спека.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*