На календарі 21 березня: з теплих країв повертається жайворонок —чекай теплої весни

21.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.22, зайде о 18.38. Тривалість дня — 12 год. 16 хв.

* * *

Іменинники: Опанас, Ярема.

* * *

21 березня в історії України

1927 — у Києві побачив світ перший номер української “Літературної газети”.

1929 — народився Юрій Мушкетик, український письменник, багаторічний голова Спілки письменників України.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Небайдужі жителі Любомльщини рятують лелек

Здавна в Україні до цих граціозних птахів було особливе ставлення, адже у народній уяві вони є символом любові до батьків, а, відтак — символом сімейного благополуччя та любові до рідної землі, Батьківщини. Через складні метеорологічні умови березня, коли після кількох днів справжнього весняного тепла повернулася зима, у багатьох регіонах України лелеки потрапили у пастку: сніговий покрив не дозволяє знайти поживу, до того ж бузькам дошкуляє холод. На непередбачену стоянку білі птахи з чорною ознакою змушені були зупинитися й на території Любомльщини.

* * *

Погода 21 березня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +8…+10. Вночі — мінлива хмарність без істотних опадів, вітер північно-західний, 3-5 м/с, +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

21 березня вшановується пам’ять преподобних Лазаря і Афанасія Мурманських. Це день весняного рівнодення. Ніч і день зрівнялись по тривалості. У північній півкулі починається весна, а у південній — осінь. Ця дата вважається астрономічним днем народження весни. Періоди рівнодення відзначаються сильними вітрами і бурями. Якщо цього дня з теплих країв повертається жайворонок, то слід чекати теплої весни. Якщо хмари високо і пливуть небом швидко, значить погода буде теплою.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*